Spetsstjärtad duva

GRUNDLÄGGANDE BESKRIVNING
En graciös, smal-tailed, småhårig duva som är vanlig över hela kontinenten. Sörjande duvor abborre på telefontrådar och foder för utsäde på marken; deras flygning är snabb och kula rak. Deras mjuka, utdragna samtal låter som klagomål. När de lyfter, gör deras vingar ett skarpt visslande eller gnisslande. Sörjande duvor är de mest jagade arterna i Nordamerika.

Den mest utbredda duvan i Nordamerika, Mourning Dove är en lätt skrämd markmatare som kan hittas nästan var som helst med öppen livsmiljö, från skogsmark till städer. Observera den enhetliga brungrå färgen, mörka fläckar på vingarna, ljusblå ögonring och skarp, spetsig svans. Dessa duvor kan också lätt identifieras genom deras sorgliga tigring, som ofta misstas för en uggls tyg.

Bra fågelfakta: Här är en ny term för dig: duvmjölk. Utsöndrat från grönsaker av duvor och duvor (en del av deras matsmältningssystem), är denna tjocka, gula substans mycket näringsrik och matas till babyfåglar efter att ha blivit återupplivad av föräldern.

Kul fakta:

Under häckningssäsongen kan du se tre sorgduvor flyga i tät form, en efter en. Detta är en form av social visning. Vanligtvis är fågeln i spetsen hanen av ett parat par. Den andra fågeln är en umagad man som jagar sin rival från området där han hoppas kunna bo. Den tredje är kvinnan av det parade paret, som verkar gå med på resan.
Sörjande duvor tenderar att matas hårt på marken, svälja frön och lagra dem i en utvidgning av matstrupen som kallas grödan. När de väl har fyllt det (rekordet är 17 200 bluegrassfrön i en enda gröda!), Kan de flyga till en säker abborre för att smälta måltiden.

Sörjande duvor äter ungefär 12 till 20 procent av sin kroppsvikt per dag, eller i genomsnitt 71 kalorier.

Kanske en anledning till att Mourning Doves överlever i öknen: de kan dricka bräckt källvatten (upp till nästan hälften av saltvattnet) utan att bli uttorkade som människor skulle göra.

Mourning Dove är den mest utbredda och rikliga viltfågeln i Nordamerika. Varje år skördar jägare mer än 20 miljoner, men Mourning Dove är fortfarande en av våra vanligaste fåglar med en amerikansk befolkning uppskattad till 350 miljoner.

Den äldsta kända Mourning Dove var en hane och minst 30 år, 4 månader gammal när han sköts i Florida 1998. Han hade fått band i Georgia 1968.

Läs mer här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *