Tuesday, May 28, 2002

Hi,

Just letting you know I came across some of your 1024x768 wallpaper and wanted to comment on how nice they are.

I spent time on Vancouver Island and stopped briefly at Sproat Lake, only because the road to coast was closed due to construction. After seeing your pictures, there appears to be much more to see in Port Alberni than I thought.


Thanks
Mark Ingersoll
Melbourne, FL

Saturday, May 11, 2002

virtual-bird sivustot? 

Anteeksi, että näin tuntemattomana lähetän teille sähköpostia. Etsiskelin henkilöä nimeltä Juhani Kyyrö, jolla oli aiemmin Valmetin internetsivuistoilla omat lintuaiheiset virtual-bird sivut.

Jos olet hän, niin mihin olet sivustosi piilottanut? Jos tsekkaat hakukoneita, siellä on runsaasti linkkejä
virtual-bird sivuille vvlc.com ja automation.valmet.com domaineissa hakemistoon /kyyroju, mutta ne eivät enää toimi.

Itse kaipailin lintujen ääninäytteitä, joita sivuiltasi piti löytymän. Erityisesti luhtahuittia ja luhtakanaa.

Tämä sähköpostisi oli puhdas arvaus, kun kerran sivut ennen olivat valmetin domainilla, niin ajattelin että
olet siellä töissä ja yleisin sähköpostimuoto on etunimi.sukunimi@domain

Jos siis lintujen ääninäytteesi ovat edelleen internetissä vapaasti käytettävissä, niin missä?

Tiedosta kiitollinen.

t: K.Sirpoma

Vastaus

Hauska kuulla että sivujani kaivataan.
Tilanne on valitettavasti ollut jo muutaman kuukauden se että palvelin jolla sivut olivat on otettu pois käytöstä, eikä minulla vielä ole toistaiseksi ollut laittaa uutta tilalle.
Oletan saavan sivut uudelleen näkyville alkukesän aikana.


Vastaus

Tosiaan, lähes kaikki kotimaiset luontosivut viittavat entisiin sivuihisi. Olikohan jollain ihan lintuveikkojen parhailla sivustoilla semmoinen top10 lista, joissa sivustosi oli mukana. Muita suomalaisia ääninäytesivustoja ei suomesta edes löytynyt - etsin hartaasti. Myös ulkomaalaiset lintuharrasteiden pääsivustostot sisältävät linkkejä sivuillesi.

Harmi, laulanta on juuri nyt kiivaimmillaan, joten ääninäytteillä olisi sosiaalinen tilaus. Joistain ulkomaalaisilta sivuistoilta oli linkki sinun luhtahuitti ja luhtakana äänitiedostoille (.au) suoraan. Et viitsisi laittaa näitä kahta minulle
suoraan? Oikeastaan .wav tai mp3 olisi parempi kun en tunne mikä ohjelma avaa .au fileet. Käytä lähettämiseen osoitetta , sillä tämä yahoo mail ei salli kuin 6MB kokoisen tietovaraston. Lyhennetytkin ääninäytteet käyvät.

Olen kyllä ostamassa kaupallisen Suomen Linnut CDFAKTA2 tuotteen, mutta sekin pahus oli loppunut Suomalaisen Kirjakerhon varastostakin. Mua riivaa yksi hämärälaulaja joka laulaa hvitt-hvitt-... säettä radion aikamerkin jaksotuksella yhtäjaksoisesti kotitaloni liepeen peltoaukealla. Ruovikkolaulaja se ei ole koska ruovikkoa ei näillä main ole. Kuusimetsää ja kesantopeltoa kylläkin ja puronvarsi pensaikkoa. Ihan tavallinen laji varmaan, mutten saa päähäni mikä se on.

Joskus 70-luvulla sain koulusta kotiin lainaksi "Laulava lintukirja" vinyylisarjan, jonka tietysti nauhoitin C-kasetille, jonka olen sittemmin tietenkin kadottanut... Oli muuten hyvä äänikokoelma siihen aikaan.

Olen oikeastaan ihan tavallinen hieman luonnosta kiinnostunut henkilö, en mikään bongari. Kouluaikoina tuli oltua luontokerhossa ja sitä perua on kiinnostus lintuihin jäänyt.


t: Kimmo